Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Evet yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece süre alevlerin ve esrarın yayılmasını engelliyor?

Horda en kaliteli ve hoş layihamlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite organizasyonlar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Haricen girişe iyi bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın takkadak dâhilen açılmalıdır (Antipanik yol), karıneride kullanılacaksa antipanik pas sistemine perese bakarak lüzumlu bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile herhangi bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları ciğerin kolayca açılabilmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli yer ise tehlikee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi nâre dayanıklıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Hileüminyum ya da çıpa malzemeden kuruluşlır. Binaların caddeye nazır ve kaldırım kısmında bu merdivene mevzi verilir. Tasarruf açısından zahmetsiz olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu tip sayesinde kapı hiçbir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Sadece kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını sağlar.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması ıztırari Yangın Çıkış Kapısı olarak akseptans edilmektedir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre çelmek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına illet olan atmosfer dürüstışını keser ve insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.

Report this wiki page